Nyt leipomaan Kellokosken omaa omenapiirakkaa, katso ohje täältä...
25.8.2013
Idea Kellokosken omenapiirakkaan syntyi vuonna 2005, kun MeKen johtokunta suunnitteli Konnin päivän juhlan sisältöä. Omenapuut ovat kuuluneet jo kartanon ja ruukin ajoilta asti Kellokosken kylän maisemaan, joten oli luontevaa, että piirakan täytteeksi tulivat omenat. Piirakkaohjeita on kaksi vaihtoehtoa. Toinen on perinteisempi ja toinen hieman "eksoottisempi". Jokainen voi valita makuunsa ja tilanteeseen sopivan vaihtoehdon. Raaka-aineiden vaihtoehtojen moninaisuus kuvastaa Kellokosken historian monimuotoisuutta. Reseptit on laatinut Anni Helasvuo. Kellokoski- omenapiirakat
Omenapiirakka 1 1 pkt voita/ margariinia 2 kkp sokeria 2 kananmunaa 1 kkp Pommacia/ omenamehua 5 kkp vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 4-6 omenaa viipaleina n. 2 tl kanelia pinnalle maun mukaan
Huom. kkp on kahvikupillinen. Huom. kovia omenoita kannattaa pehmittää hetki mikrossa.
Omenapiirakka 2 300g margariinia/voita 3 dl fariinisokeria 4 kananmunaa 2 kananmunan valkuaista 1 dl talkkunajauhoa 3 dl vehnäjauhoja 1 dl perunajauhoja 4 tl vaniliinisokeria 2 tl leivinjauhetta
täyte: 6 omenaa viipaleina 2 dl kaurahiutaleita 3 dl fariinisokeria 2 prk ranskankermaa/ kermaviiliä 2 kananmunan keltuaista
Huom. Mikäli pidät talkkunan mausta, voit käyttää sitä enemmänkin. Vähennä silloin vastaavasti vehnäjauhojen määrää.
Tarjoilu: Molemmat piirakat sopivat tarjottavaksi vaniljakastikkeen, vaniljajäätelön ja kermavaahdon kera.
Reseptit on laatinut Anni Helasvuo. |